5 overvejelser du skal gøre dig, inden du begynder på campinglivet

Overvejelser du skal gøre dig, inden du begynder på campinglivet

Er du nybegynder, når det kommer til campinglivet eller har du aldrig prøvet det før? Så læs med her og se, hvilke overvejelser du skal gøre dig, inden du kommer i gang med campinglivet. På den måde kan du starte ud på bedst mulig facon og uden de helt store problemer eller bekymringer.

1. Hvilken form for camping og campist ønsker du at være?

Det er mange måder at campere på, derfor skal du overveje, hvilken måde du ønsker at være campist. Som nybegynder er det altid godt at starte ved at leje en hytte på en campingplads. Du vil så at sige tjekke temperaturen, inden du begynder på campinglivet fuldt ud. Du kan også gå all in og leje eller købe en campingvogn og rigtig mærke campinglivet på landevejen og pladserne. Ønsker du at være mere ét med naturen, kan du altid leje en teltplads. Det er en mere primitiv løsning, men ikke desto mindre er det nemt at flytte rundt.

2. Ønsker du at være fastligger eller rejsende campist?

Altså det vil sige, ønsker du at have en fast plads en hel campingsæson eller vil du blot rejse nogle uger i din ferie. Som fastligger har du sikret dig en fast plads en hel sæsom, så du ikke skal køre frem og tilbage med campingvognen hver gang, dog er du lidt forpligtet til at tage af sted hver weekend som minimum, hvis du ønsker at få noget for dine penge. At være rejsende campist betyder, at du kun kan være afsted i en kort periode – enten i Danmark eller udlandet. Du skal derimod også køre med campingvognen og det betyder ikke altid, at du har sikret dig en god plads. Det kan være ret så hårdt.

3. Hvornår på året har du tænkt dig at rejse?

Sommeren er selvfølgelig det oplagte valg for mange, men vintercamping er især blevet populært, idet at folk bruger deres campingvogne til skiferien, vinterferien eller sågar efterårsferien. Hvis du ønsker at rejse om efteråret eller vinteren, skal du sikre dig, at du har opvarmning til din vogn, for ellers kan det godt gå hen og blive koldt. En kold familie er næppe en glad familie.

4. Hvad for noget udstyr får du brug for?

Som nybegynder er det ikke nødvendigt at investere i alt muligt udstyr, eftersom du ikke ved, hvorledes du vil have det med at campere i det hele taget. Det ville være ærgerligt at have brugt flere tusinde kroner på campingudstyr og så ikke få det brugt mere end på én tur. Forsøg derfor at låne fra andre. Men ellers køb udstyr som du ved, du skal bruge. Det kunne være campingmøbler, campingblus, sengetøj og meget andet. Gerne lav en tjekliste inden du tager af sted og se, om du har husket det hele.

5. Hvor social er du?

Campinglivet er et meget socialt liv. Det skal du være indstillet på – især hvis du ikke har camperet før. For camping er en hel anden måde at holde ferie. Man kommer sine naboer meget ved og man er virkelig socialt. Derfor hvis du ikke ønsker dette, burde du måske overveje hytter eller teltture i det fri, så det kun er dig og naturen. Den rene stille idyl.

Livet som campist

Det kan måske virke overskueligt at skulle begynde et liv som campist. Bare rolig. Det bliver lettere med tiden og især, hvis du har gjort disse ovennævnte overvejelser først. Uanset om det bliver en engangsoplevelse eller om du bliver fastligger, så er vi sikre på, at disse råd vil hjælpe dig på vej.