6 gode råd til, hvordan du bekæmper havens skadedyr

6 gode råd til hvordan du bekæmper havens skadedyr

Frodige haver tiltrækker skadedyr, insekter og små gnavere. De vil spise dine blomster, planter og køkkenhave, hvis du ikke stopper dem i en hulens fart. Der vil altid være mange insekter og skadedyr i haver, men hvis du følger de her få tips, vil du hurtigt kunne sætte en stopper for dem og deres gennemspisning. Læs med og blev klogere i kampen mod skadedyr!

1. For at holde antallets af dræbesnegle nede om sommeren skal du blot strø gamle skaller fra pistacienødder udover din have. Dette medfører, at dræbersneglene skal bevæge sig på et ujævnt og svært terræn, som så får sneglene til at bevæge sig et andet sted end netop din have. Du kan også bruge æggeskaller og muslingeskaller til jobbet.

2. For at holde din have fri for jordhvepsebo skal du investere i insektpudder eller kontakte professionel hjælp. Du skal huske at gøre bekæmpelse gerne om aftenen, så alle er til stede og gerne så tidligt på sæsonen som muligt, så der er færre hvepse at gå i krig med.

3. Undgå at plante de samme grøntsager, planter og blomster det samme sted i dit køkken to år i streg, da det vil tiltrække en del skadedyr. De vil jo kende til det gode sted med masser af mad for dem.

4. Benyt din vandslange, hvis dine afgrøder har fået bladlus. En kraftigt skyl og de vil ryge væk. Tørre planter er særligt udsat for bladlus og deres sult. Vi vil anbefale, at du bruger varmt vand, da bladlus ikke vant til dette og dermed ikke modstandsdygtige. Du kan også sprøjte dem med hjemmelavet sæbevand eller købe effektivt insektsæbe og spray. Men mere forbyggende kan du plante dine roser eller andre planter blandt mere kraftduftende af slagsen. Såsom lavendel, katteurt, bjergmynte, timian, isop og fløjsblomst. Duften vil holde bladlusene væk.

5. Jo sundere dine planter er, jo færre problemer vil du opleve. Pas derfor din have jævnligt og ikke være uregelmæssig i din vanding og gødning.

6. Brug insektsæbe mod stort set alle skadedyr og endda også nogle svampesygdomme. Ved at sprøjte direkte på dyret vil du opløse skadedyrenes overhud og de vil dø. Smart og effektivt måde at dræbe sine skadedyr på.

Hvilken metode skal du så vælge?

Hvad folk har i deres haver er forskelligt og også, hvor hårdt ramt de faktisk er. Derfor vil vi råde dig til at vælge de råd, som passer bedst til din nød, men også det som vil påvirke dine afgrøder og planter mindst muligt. Det bedste vil jo være at gå i gang med det forbyggende, inden skaden er sket. På den måde mister du ikke din planter eller vækst til de nådesløses skadedyr og du vil kunne gemme energien til selve plejningen af dine planter, blomster og køkkenhave.