6 lette trin til hvordan du redder græsplænen efter tørke

Efter en lang varm sommer kan man godt sidde tilbage med blandet følelser. Ja, det gode vejr var en fantastisk og blev nydt i fulde drag, men haven ligner noget, som er løgn. Tørken har sat sine tydelige spor i det grønne, de store græsarealer og ikke mindst i haverne. Især græsplænen lider stor last efter en lang og varm sommerperiode med store gule og visne græstotter. Læs med her og få 6 lette trin til, hvordan du redder din græsplæne hurtigst og bedst muligt efter en tørkeperiode.

1. Grove græsarter overlever

En græsplæne består af finere og grovere græsarter. Når en længere tørkeperiode opstår, så vil de finere græsarter visne hen og dø, mens det grovere vil bestå. Hvis det så begynder at regne igen, så vil det grovere græsart gro og voksne med lethed, mens det finere vil være forsvundet. Du vil derfor ende med en grøn have, hvis du er heldig, men den vil blot ikke være så fin, som den var før.

2. Vær tålmodig

Dit græs er grimt og død, hvilket kan være frustrerende, men bare rolig du kan sagtens få en flot og blød græsplæne igen. Du skal blot være tålmodig, inden du kan begynde dit reparationsarbejde. Der skal nemlig minimum være faldet 30 mm regn, før du kan gå videre til næste trin.

3. Anvend en vertikalskærer

Når de 30 mm er faldet, skal du anvende en vertikalskære for at få et flot resultat. En vertikalskærer sørger for at fjerne dødt græs og løsne rødderne på det resterende, samtidig bekæmper det mod eventuel mos. Du vil derfor ende med en meget bar have, men alt det døde og det dårlige vil være løsnet.

4. Topdresse dit græs

Efter du har brugt vertikalskæreren, skal du have gang i at topdresse. Det vil sige, at du dækker en tyndt lag jord, der hvor du ønsker at så det nye græs, så kan græsfrøene nemlig gro og voksne lettere.

5. Få fat i kvalitetsgræsfrø

Nu er du klar til at så. Din plæne er i hvert faldt klar til det. Du skal have fat i nogle græsfrø og gerne med den rette frøblanding, da det har stort betydning for det endelige slutresultat. Du skal sprede frøene med en løs og afmålt hånd og du kan med fordel anvende en frøspreder ved større græsarealer. Husk at du kan så græs så længe temperaturen er mellem 10-20 grader.

6. Mere tålmodighed

Rom blev ikke bygget på en dag og det samme gælder også for din græsplæne. Efter såningen skal du atter have frem i tålmodigheden. Du skal lade det nye græs få lov til rigtig at tage fat og lade det gamle hele. Når græsset så når en højde på omkring 6 cm, kan du klippe det for første gang.

At være haveejer

Det er ikke altid let at være haveejer og slet ikke, når det vejret driller og påvirker ens have. Men med disse 6 lette trin – og en lille portion tålmodighed – vil din græsplæne være flot, blød og grøn igen på ingen tid.