6 musthaves til nyjægeren

6 musthaves til nyjægeren

Jagt er en gammel beskæftigelse, som vi mennesker har gjort siden tidernes morgen, og selv i dag bygger det på de samme præmisser. I dag er der en stigende interesse for jagt og det fanger en langt større målgruppe end tidligere, hvor det blot var for overklassen. Denne stigende interesse og udbredelse til en større målgruppe har gjort, at der er en lang større efterspørgsel og udbud på jagtgevær og jagtudstyr. Læs med her og se, hvilke musthaves du skal eje, for at du kan få det optimale ud af jagten som nyjæger.

1. Jagtgevær.

Det er rimeligt åbenlyst, at for du kan få det optimale ud af din jagt, så skal du have et jagtgevær. Hvordn skal du ellers nedlægge byttet? Der findes en lang række af forskellige jagtgeværer i forskellige prisklasser, så du er garanteret at finde et våben, som passer til dit behov og din pengepung.

2. Våbenolie og rense.

Det er vigtigt, at du vedligeholder dit jagtgevær. Ellers skal du hurtigt udskifte det med en nyt og det er ikke just en billig vare. Derfor husk at bruge en god våbenolie og rensesæt, så kan dit jagtgevær leve i mange år endnu.

3. Beklædning.

Tøj har aldrig været vigtigere end nu. Beklædning er en vigtig del af en god jagt, eftersom den skal fremstå camouflerende. Du skal skabe mindst mulig opmærksomhed omkring dig selv og skal med andre ord gå et med naturen. Især som jager i Danmark kan du opleve lidt af hvert, når det kommer til vejrmæssige forhold, derfor skal du vælge tøj, som er modstandsdygtigt for det meste. Samtidig skal du have mulighed for en masse opbevaringsplads på dig, så du har steder til din ammunition og andet udstyr til jagten. Derudover er der også nogle lovmæssige krav, du skal overholde i forhold til synlighed for andre jægere under selve jagten.

4. Ekstraudstyr.

Du har måske ikke tænkt over, men der er faktisk en masse ekstraudstyr, som man skal afskaffe sig, når man er blevet nyjæger. Selvfølgelig kommer det også an på, hvilken jagtform man praktiserer, men det kunne fx være høreværn, ørepropper, skydestok, kniv, taske til grej, geværrem, foderal (transportkasse til gevær) og meget mere. Du må aldrig gå ned på udstyr, når du skal jage.

5. Rengøring.

Ligesom andre udendørs hobbyer så sviner jagt en del. Du skal derfor huske, når du kommer hjem at rengøre og rense dit våben – vores punkt 2. Hvis du har været heldig at få nedlagt et bytte og ikke haft afdækningsplast med, så skal bilen nok have sig en grundig tur. Sidst men ikke mindst dit tøj. Dit tøj er garanteret – med det fugtige danske vejr – blevet mudret til, derfor skal det have en tur vaskemaskinen.

6. De rette papirer.

Dette er især vigtigt, når du jager i udlandet. Husk derfor dit jagttegn, EU-våbenpas og våbentilladelse. Ellers ender du nok med at få nogle problemer.

Gode råd er ikke altid dyre.

Ikke alle råd behøver at være dyre. Hvis du blot overholder de her musthaves, så er vi sikre på, at din jagt vil gå glidende og være let som en leg. Der er vist ikke andet at sige end at ønske dig: God jagt!