7 gode og sjove råd til den moderne husmor

I de moderne tider er der som regel ikke tid til den store rengøring eller tøjvask. I hvert fald ikke uden at skulle sætte hele dagen af til og gerne have det planlagt i god tid. Man arbejder fra 8-16, skal hente børnene, lave aftensmad og være sammen med familien, og så er dagen nærmest slut. Her kan du læse nogle tips til, hvordan du med lette og hurtige tricks kan få en rent – eller i hvert fald semirent – hjem.

1. Hold skærme fri for støv

Med tiden bliver computerskærme og fladskærme støvet og det kan ske ret hurtigt. Du kan mindske mængden af støv ved at rengøre skærmene med lunkent vand tilsat eddike. Dine skærme vil være støvfrie i lang tid efterfølgende.

2. Cola som kalkfjerner

Skræmmende, men sandt. Du kan fx hælde halvandet liter cola i toilettet og lad det virke natten over. Dagen derpå skal du blot fjerne kalkresterne med din toiletbørste og så vil toiletkummen være hvid igen.

3. Rengøre med kokosolie

Udover at have gode effekter mod håret og huden og selvfølgelig smage himmelsk i maden, så har kokosolie også en desinficerende effekt. Du kan dermed fordel rengøre din køkkenvask med denne velduftende olie og du vil have en skinnende vask på ingen tid.

4. Glat tøjet ud på badeværelset

Mere præcis skal du hænge tøjet op, mens du er i bad og gerne lade hænge i lidt tid bagefter. På den måde vil dampen udrede eventuelle folder i tøjet hurtigt og rent uden brug af strygejern og bræt. Nemt og hurtigt på en travlt morgen.

5. Fjern pletter på tøjet med kridt

Yes, du læste rigtigt. Helt almindeligt hvidt tavleskridt kan fjerne pletter. Dette sker, fordi pletterne let bliver absorberet af knust kridt. Du skal blot sætte dit tøj over til en almindelig vask bagefter og dit tøj vil blive rent igen.

6. Brug en tandbørste til rengøringen

Ens computertastatur bliver nemt beskidt, hvor det nærmest er umuligt at få det rengjort igen. Det kan være alt fra støv til krummer, som man bare kan se nedstirre en der i hullerne. Den nemme måde at rense de små hulrum er med en ren tandbørste især de bløde af slagsen. Dit tastatur vil på ingen tid være så god som ny.

7. Fjern læbestift med hårspray

Du kan fjerne læbestift fra dit tøj med læbestift. Det er en nem og billig løsning at fjerne læbestiftpletter på. Du skal blot dække pletten med hårlakken, lad den sidde i ca. 10 minutters tid og tør derefter af med en våd klud. Prop den derefter i din vaskemaskine på normal vis og så vil dit tøj være læbestiftfri igen.

Som moderne husmor

Som moderne husmor er det altid godt med nogle lette, hurtige og billige råd til hverdagens små eskapader og problematikker. Især når tiden er knap og overskud er en mangelvare. Med de her gode og sjove råd vil du være et skridt tættere mod en lettere og renere hverdag.