Hvis du har været uheldig og været ude for en skade, kan der være mange gener forbundet med det efterfølgende forløb. Det kan både være bevægelsesbesvær forårsaget af skaden, men også smerter og ubehag. Derfor kræver en skade ikke bare god behandling i øjeblikket, men også efterbehandlingen er vigtig – og måske endda vigtigere.

Men hvad gør du så, hvis du har været udsat for en skade? Hvor starter og slutter du behandlingsforløbet? Det kommer vi nærmere ind på i dette indlæg.

Kontakt din egen læge

Første skridt i alle behandlingsforløb er at tage kontakt til din egen læge. Han eller hun kan nemlig undersøge dig og henvise dig til den rette behandler. Derfor skal du starte med at ringe og få en tid, også selvom du måske allerede har været på skadestuen. Typisk vil personalet på skadestuen fortælle dig, at du skal kontakte din læge, hvis du ikke oplever, at skaden bliver bedre, eller at eventuelle hævelser fortager sig.

Der er ikke noget, der forhindrer dig i selv at tage kontakt til et behandlingssted, men der er flere grunde til at lade være. For det første kan lægen tilse skaden professionelt og vurdere, hvilken behandlingsform der er bedst for dig. For det andet er behandlingen billigere, hvis du får en henvisning gennem din læge.

Det videre forløb

Når lægen har henvist dig, er det dit eget ansvar at ringe til behandlingsstedet for at bestille en tid. Det er uanset, om det gælder kiropraktor, fysioterapeut eller noget helt tredje. Måske er skaden alvorlig nok til, at du skal opereres, og denne tid skal du også selv bestille.

Derefter kommer typisk et genoptrænings- eller smertelindringsforløb, hvor du skal lave nogle øvelser, bruge kinesiologi tape eller lignende. Dette er dit eget ansvar, at det bliver gjort.