Måske du her en dam eller en mindre sø i haven, og gerne vil have et flot springvand til at give bevægelse i vandt. Det giver både mere liv og en hyggelig atmosfære, når man har et rislende springvand til at strømme i haven. Men det kan blive en dyr affære. Både for pengepungen og for miljøet. Det kan derfor være en god idé at vælge et smukt og sprudlende springvand, der kører på solcelleenergi. Blandt andet solarcamp.dk har en række forskellige springvand, der alle bruger solens varme stråler som energi til at pryde haven. De har eksempelvis fontænespringvand til de større havedamme. Eller minispringvand, der passer perfekt til den lidt mindre havedam.

Her er fire fordele ved at vælge et springvand, der anvender solenergi.

 

  • Koster færre penge

 

Fordi springvandet omdanner solens stråler til energi, og derfor ikke el, kommer du ikke til at kunne mærke det på din elregning. Det vil være irriterende at se elregningen stige, fordi du har fået sat et smukt springvand op i haven.

 

  • Selv når solen ikke skinner, kan det stadig køre

 

I Danmark kan solskinsdagene godt være begrænset. Og man vil jo gerne have, at springvandet kan give liv i haven, så meget tid som muligt. Heldigvis kan du sagtens købe et, der også har et batteri. Heri kan det soldrevne springvand gemme noget af den energi, den indsamler. På den måde, kan det også risle om aftenen, når solen ikke skinner længere, når det er overskyet, i regnvejr o.l.

 

  • En bedre løsning for miljøet

 

Når du gør brug af solenergi i stedet for el, er det bedre for miljøet. Det er ikke alle, det er væsentligt for, om deres springvand belaster miljøet, men for andre kan det spille en central rolle. Det er et faktum, at springvand ikke udleder lige så meget CO2, når det bruger solenergi, som hvis det kørte på helt almindelig el. Det er derfor en fin og nem måde, hvorpå man kan være lidt mere klimavenlig i sin tilværelse.

 

  • Solpanelet kan let gemmes væk

 

Springvandet gør brug af et solpanel for at opfange solens energi. Solpanelet står for sig selv og via et kabel, er det forbundet til springvandet. Du frygter måske, at det skal stå og fylde blandt blomster og buske. Men heldigvis behøver det ikke at være placeret lige ved dammen. Det kan uden besvær gemmes et sted, hvor det er mindre synligt, men hvor det stadig optager en masse sol.