Gode sikkerhedsråd til gør-det-selv-projekter i huset

Gode sikkerhedsråd til gør-det-selv-projekter i huset

De fleste ulykker sker i hjemmet eller i hvert fald inden for dit hjems grund. Og af en eller anden årsaf mest hyppigt når vi foretager gør-det-selv-projekter. Her skal vi nemlig vise, at vi sagtens kan fikse det tag selv eller male loftet uden professionel hjælp. Ikke at dette just er et problem, hvis man har taget de rette forbehold. Læs med her og se hvilke sikkerhedsråd du burde følge, når du går i gang med gør-det-selv-projekter i dit hjem.

1. Læg en plan.

Det behøver ikke at være på samme niveau som Egon Olsen-plan, men helst mere succesfuld end det. Læg en plan for hvad du helt præcist har tænkt dig at gøre og hvornår du har tænkt dig at gøre det. Læg gerne ting og materialer frem, så du ikke skal det rode efter, når du er godt i gang med projektet. Du er muligvis blevet beskidt eller er i en situation, hvor du har ikke tid til at lede efter den forbandede skruetrækker. Derfor planlæg og læg det klar til brug.

2. Informere andre.

Dette kan måske virke som et overdramatisk punkt, men shit happens for selv den bedste. Fortæl derfor andre – gerne i din husstand – hvad du har tænkt dig at gøre, så de kan holde øje med dig eller i det vide, hvor de skal lede, hvis ulykken rammer. De vil nemlig kunne komme dig til hjælp.

3. Korrekt fodtøj og beklædning.

Der er intet værre af ødelægge sit flotte tøj. Især ved gør-det-selv-projekter. Lad derfor det pæne tøj blive skabet og tag de par bukser og T-shirt, som du ikke vil være ked af, hvis det gik i stykker eller blev beskidt. Hernæst lad være med at have for meget pynt og dingle-dangle på det. Du kan risikere at sidde fast eller andet, som vil være til fare for dig selv. Husk også fornuftige og egnede sko til jobbet. Gerne med en god bund, hvor du kan stå fast. Klipklappere er med andre ord livsfarlige i visse situationer.

4. Færdiggør samme dag.

Så vidt det er vel er muligt, så færdiggør helst dit projekt samme dag. Når man har lagt noget fra sig, kan det være svært at begynde og nogle halvfærdige projekter er ikke just uden fare. Ægtefællen vil desuden også blive glad for det.

5. Ryd op efter dig.

Ligesom med alt andet rod er det irriterende at se på og være i. Derfor ryd op efter dig, når du er færdig. Man ved aldrig, hvem der snubler over det eller om junior kan finde at stikke den der skruetrækker i øret, næsen eller øjet.

6. Ikke være for stolt.

Dette kunne sagtens være det vigtigste punkt. Du skal ikke være for stolt eller arrogant omkring din egen sikkerhed eller hvis du bliver nødt til at erkende, at dette projekter har du ikke evner til. Stop gerne øjeblikkeligt, ryd op efter dig og kontakt en professionel. Det er jo det de er der til for og de skal nok ordne det, inden du måske selv forværre situationen.