Hvordan installerer jeg selv en varmepumpe i mit sommerhus?

En varmepumpe er en billig og nem løsning, når du skal varme dit sommerhus op. Dog er dette ikke just noget, som du kan gøre uden professionel hjælp. Ved adskillige af varmepumperne kræves der en fagmand af en vis art – enten en vvs’er eller uddannet kølermand. Dog er der nogle ting, som du kan gøre for at minimere omkostningerne for installeringen af varmepumpen. Læs med her og se hvordan, du kan spare ved at udføre noget af arbejdet selv.

Hvilken varmepumpe ønsker du at installere?

Der findes forskellige billige løsninger på en almindelig varmepumpe til opvarmningen af dit sommerhus. Det er især noget at overveje, da du vil opleve betydelige store besparelse på din varmeregning. Dog skal du først have klargjort med dig selv, hvilken varmepumpe der passer bedst til dit behov.

Der findes:

  • Luft-til-luft-varmepumpe
  • Jordvarmeanlæg
  • Luft-til-vand-varmepumpe

Du skal altid vælge efter det behov du har, hvilket er baseret på, hvor meget du vil investere, hvor stort sommerhuset er og hvorvidt varmesystemet skal være vandbåret eller ej.

Hvordan du kan opsætte din varmepumpe?

Hvor meget du egentlig kan gøre for installeringen af varmepumpe variere selvfølgelig fra, hvilken form for varmepumpe du har valgt. Men vi kan ikke præcisere nok, hvor vigtigt det er, at du også har eller får dig en fagmand involveret, eftersom andet vil være ulovligt.

Hvad, du kan gøre, er at sætte indedelen og udedelen op. Meget simpelt – men det er dog det eneste, som du kan gøre som privat person. Herefter skal du bruge en fagmand. Ved en luft-til-vand/luft-til-luft-varmepumpe skal du bruge en kølermand, som kan installere varmepumpen til de dele, du har selv har opsat. Ved jordvarmeanlæg skal du bruge en vvs’er.

Når du skal vælge et sted til opsætningen

Du kan ikke bare vælge, hvor som helst på huset og i huset, når du installerer en varmepumpe. Der er nogle retningslinjer som ville være godt at følge for dig.

Luft-til-vand/luft-til-luft-varmepumpe:

  • Disse kan godt larme, vælg derfor et sted som hverken vil være genererende for dig eller din nabo. Undgå en nabokrig med dette i tankerne.

Jordvarmepumpe:

  • Du skal først have tilladelse fra kommunen, hvis du vælger denne varmepumpe
  • Den skal installeres på den rette årstid, dvs. ikke vinterperioden
  • Du skal have en forsikring, som dækker en jordvarmepumpe. Bare for en sikkerheds skyld.
  • Find et sted hvor den ikke vil genere -igen undgå nabokrigen.

Hvad skal du vælge?

Uanset hvad du vælger for en varmepumpe, så skal du have disse overvejelser in mente. Installering og opsætning af en varmepumpe er ikke bare noget, man gør. Men hvis du følger vores anvisninger og råd her fra artiklen, er vi sikre på, at du vil have en dejlig varmepumpe i dit sommerhus på ingen tid.