Professionel beskæring af hæk

Snart er den kolde og dunkle vinter slut. Påskeliljer, anemoner, vibeæg og vintergækker vil spire op fra villahaver og skovbunde. Det samme vil de grønne murer, der omfavner vores hjem. Hækkene. Hvis ikke de beskæres, kan de være til fare. Hvis den bliver for bred eller høj, kan man risikere, at den vælter eller bliver skæv. Og det er jo ikke den ramme, man ønsker om sit hus.

Vi kender alle den meget almindelige ligusterhæk. Hvis den eksempelvis bliver alt for bred, vil den svaje i vindkraftigt vejr. Og hvis der ovenikøbet kommer sne, vil den lægge sig ovenpå hækken og tynge den ned. Derfor er det vigtigt at få professionel beskæring af din hæk, udover den almindelige vedligeholdelse.

Hæk

Hvornår skal hækken skæres til?

For at få en flot og velholdt hæk til sommer, er det en god idé at få den beskåret i det tidlige forår. De meget almindelige hække som bøg og liguster skal helst beskæres uden for vækstsæsonen. Det vil enten være i det tidlige forår eller i det sene efterår. Men det er meget forskelligt, hvornår det er mest optimalt at få klippet sin hæk. Det afhænger af, hvilken slags hæk der omkranser din ejendom.

Men det er et omfattende arbejde, og temperaturene danser stadig omkring de 0 grader. Det er ikke os alle, der har tiden eller lysten til at stå og kæmpe med en bar tjørnehæk, der stikker og hiver fingrerne. Hvorfor det kan være smart løsning at få en professionel havemand til at kommer og klippe din hæk til. Her kan fremhæves blandt andet Havemand Aarhus Aps. De kommer gerne ud og vurdere hækken, og giver derefter et tilbud. De kan både komme ud til private hjem, virksomheder, institutioner, beboerforeninger, og mange flere. De kan også vejlede i forhold til, hvornår din hæk skal beskæres. Så behøver du ikke at skulle tænke mere over den sag.

Har du brug brug for råd til, hvordan du får mere ud af din have om vinteren? Så læs mere her