Er pladsen lidt træng hjemme hos dig? Eller har du måske brug for, at stuen også kan fungere som et gæsteværelse? Så kan en smart og fiks løsning være at få dig en komfortabel sovesofa. De giver en ekstra sengeplads, der hurtigt kan gøres klar og reddes op. Men de gør også, at rummet får mere luft og stil.

Sovesofaer har længe haft et ry for at være kluntede, tunge og uhåndterlige. Men inden for de seneste år er der sket meget på den front. Det pibler frem med smukke og fingernemme sofaer, der uden besvær kan slås ud og foldes sammen igen. På den måde fylder den ikke i løbet af dagen, og rummet får en mere åben og imødekommende fornemmelse.

Hvor kan jeg finde en flot sovesofa?

Her kan blandt andet fremhæves Futonhouse.dk. De har en bred vifte af stilrene og gode futonsovesofaer, der designmæssigt passer perfekt ind i den skandinaviske stil.

Selvom man umiddelbart ikke vil forbinde futon og sovesofa med hinanden, ligger de to begreber ikke særlig langt fra hinanden. Selve futon er oprindeligt en japansk opfindelse. Her består sengen både af en madras og en dyne, der kan foldes sammen og puttes væk. Rummet kan derfor også anvendes til andre ting i løbet af dagen.

Vi har i vesten udviklet vores egen version af futonen – sovesofaen. En seng, der kan foldes sammen. Så den minder meget om den japanske version. Men i vesten bliver sengen ved med at stå i rummet, hvor man i Japan putter den væk i et skab. Den vestlige version er i stedet en elegant og funktionel løsning, der både bidrager med en behagelig nattesøvn og en chik sofa i ét enkelt møbel.