Når du skal vælge gulv til et lager, sygehus eller fitnesscenter er det fælles for disse typer bygninger, at gulvet skal have nogle særlige egenskaber. Det er egenskaber, som adskiller sig markant, fra det gulv vi eksempelvis har i vores private bolig. Fælles for dem er, at gulvet skal være særligt slidstærkt og holdbart, overfor både tunge belastninger og langvarig brug. Herunder finder du en liste af råd til at vælge fugefri industrigulve, som kan være din guideline, og hjælpe dig med at nå frem til, hvilket gulv der passer til den type bygning du er ansvarlig for.

  1. Belastning er den første ting du skal være opmærksom på, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at vælge industrigulv fremfor almindelige gulvløsninger. Skal gulvet ligge i en lagerbygning, skal det kunne modstå tunge belastninger fra store reolsystemer og gaffeltrucks. Hvis det skal ligge i et fitnesscenter, er det ligeledes nødvendigt, at gulvet ikke revner når der bliver tabt vægte eller skal flyttes tunge fitnessmaskiner. Derfor er det vigtigt at gå efter gulv af ekstremt stærkt materiale til sådanne miljøer.
  2. Når du har besluttet dig for at vælge industrigulv er det tid til at tage stilling til, hvilken type belægning gulvet skal have. Gulvet kan laves både skridsikkert eller med lav trinstøj, afhængig af det formål gulvet skal tjene.
  3. Derudover er industrigulve meget brugervenlige, idet de er meget behagelige at færdes på. Der er taget højde for, at denne type gulve anvendes af folk som går mange skridt om dagen, og det er derfor lavet med henblik på at være så rart som muligt at gå på. Derfor er gulvet særligt velegnet til eksempelvis sygehuse, hvor medarbejderne færdes særligt meget på gulvet.
  4. Sidst, men ikke mindst, er hygiejne en vigtig grund til at vælge fugefri gulve. Gulvenes særlige glatte overflade, helt uden fuger eller andre samlinger, gør dem ekstemt nemme at holde rene og helt fri for bakterier og snavs. Dette gør gulvene velegnede til laboratorier, lægeklinikker og hospitaler, hvor hygiejne spiller en essentiel rolle.

Forhåbentligt har denne guide gjort dig klogere på fordelene ved fugefri industrigulve, og peget dig i retning af, hvilken type gulv der passer til forskellige typer industrier og bygninger.