Hvilken madding er bedst til fiskeri

Man skal være tålmodig, hvis man har fiskeri som hobby. Det er ikke altid, at man fanger noget. Nogle dage bider fiskene på, andre dage gør de ikke. Det kan derfor være frustrerende. Især når fiskene ikke bider på og du har stået der, siden solen stod op. Man forsøger at skifte madding, men der sker intet. Læs med her og se, hvilken slags madding du skal bruge til de forskellige former for fangster og fiskeri.

Hvilke former for fiskeri findes der?

Umiddelbart findes der fiskeri i en Put and Take-sø, kystfiskeri, ved søen eller åen. Det er umiddelbart de fire former for fiskeri der vil blive redegjort for her, dog skal det også siges, at det hele også kommer an på, hvilken fisk du ønsker at fange. Selvom du har tilpasset disse forskellige steder, er der ikke garanteret fangst hver gang.

Put and Take-fiskeri

Put and Take-fiskeri er nok den letteste og mest tilgængelig form for fiskeri. Det er perfekt for nybegyndere og fiskeri med småbørn. Dog skal man alligevel have den rette madding med sig, ellers vil fiskene ikke bide på.

Du kan bruge power bait. Det er noget af det mest anvendelige ved Put and Take-søer. Det er nemt at anskaffe og have med at gøre – de kommer i mange farver, smagsvarianter og sågar også med glimmer, så du kan fange fiskenes opmærksomhed.

Du kan bruge blink. De små blink, som man kan ane i vandoverflade, kan let få lokket en ørred eller to til sig.

Du kan bruge flue. Fluefiskeri er smule mere avanceret, end hvad de fleste hygge-fiskere har med sig, da det kræver særligt udstyr. Dog kan du godt bruge flue uden en decideret fluestang.

Kystfiskeri

Kystfiskeri er straks vanskeligere, da fiskene ikke altid er i nærheden af kysten. Dog er der en teoretisk chance for det, eftersom en del fisk fint befinder sig i lavvande.

Du kan bruge orm. Mere præcis kan du bruge sandorm, hvis det er fladfisk, du fisker efter.

Du kan bruge blink. Nogle fisk kræver noget mere kulørt for at fange deres opmærksomhed. Derfor kunne blink, spinner og wobler være et oplagt valg. Hvis du derimod ikke har det liggende, kan du sagtens bruge farverigt karamelpapir, en kulørt glasperle eller andet farverigt.

Søfiskeri

I Danmark er der mange muligheder for søfiskeri, derfor er dette også en klar mulighed.

Du kan bruge blink, spinner og wobler. Det er tre forskellige farverige måder, hvorpå du få fiskens opmærksomhed på. Dette bruges især til at fange aborre, sandart eller gedde.

Du kan bruge orm + prop. Denne madding bruges til at fange fredfisk som skalle og brasen. Og hvis du fanger eb af disse to, kan du faktisk også godt bruge dem til at fange aborre med.

Åfiskeri

Her kan du på samme måde som ved søen fange fredfisk på, altså ved brug af prop og orm. I sommerperioden hvor der er masse af insekter, kan du sagtens bruge græshopper, biller eller andet kravl, som vil være uimodståeligt for ørreden.

Hvilken fiskemetode skal du anvende?

Det er mange faktorer, som spiller ind, før at vi kan besvare det til ende. Det kommer helt an på din egen erfaring indenfor fiskeri, samt lyst og tålmodighed. Men også hvor du ønsker at fiske og hvad du ønsker at fange. Det er derfor helt individuelt, hvilken metode du skal gå efter. Dog kan vi klart anbefale, at du prøver dig frem og ser, hvad du har mest succes med. Dermed sagt betyder det ikke, at du har fangstgaranti. Men der er vel altid en dag i morgen til at prøve igen.