Hvis du ligesom mange andre danskere ofte opholder dig i dit sommerhus, i campingvognen eller på båden, kan være du har overvejet at investere i en af de mange forskellige mobile bredbånd, der findes.

Det kan nemlig være rigtig svært at streame håndbold eller serier alene på din 3G- eller 4G-forbindelse. Derfor er mobilt bredbånd en fabelagtig opfindelse for os med to eller flere ”hjem” – eller os, der blot har brug for at kunne transportere vores sikre netværksforbindelse fra A til B.

Fordelene ved denne type bredbånd er nemlig mange, idet du bl.a. kan:

  • Opnå netværksforbindelse i udkanten, hvor mobilmaster ikke rækker
  • Have dit bredbånd med på farten
  • Koble flere familiemedlemmer på det mobile bredbånd med en stabil router
  • Styrke dit signal ved at tilkoble en antenne

Og nej, du behøver ikke at være et geni for at få det hele til at fungere som det skal!

Du tilkobler nemt og hurtigt dit mobile bredbånd, når du modtager det – og så er det fremover altid klar til at give dig signal, så snart du tænder for det. 1 – 2 – 3, online!

Løsningen er især ideel for dig, der sejler, fordi du ikke behøver at være tæt på land eller ligge i en havn for at komme på internettet. På den måde kan du altid kan holde dig opdateret på nyheder og vejret imens I er på eventyr. Mobilt bredbånd kan også være smart for dig, der er lastbilschauffør, og ofte tilbringer tid i udkantsområder – eller i personbilen, hvor I nu alle sammen kan koble på internettet under kør-selv-ferien.

Én af de ting, der dog er vigtigt at huske på er, at det oftest vil være bedst at tilkøbe en router til dit mobile bredbånd. På den måde kan I tilkoble flere brugere på forbindelsen og netværket forvandles til en næsten tro kopi af dit bredbånd derhjemme.

Routeren adskiller sig fra et modem på den måde, at der typisk kun kan tilkobles maksimum to brugere på et modem. Vil du danne dig et overblik over udgiften ved en mobil bredbåndsløsning, er det derfor en stor fordel at overveje dit behov før du investerer i udstyret.