Hvordan aktiverer du din kat?

Det er uhyre vigtigt, at du aktiverer din kat. Især hvis du har en indekat. Udekatte vil nemlig automatisk blive aktiveret med deres udendørs aktiviteter. Dette vil indekatte derimod ikke, eftersom de er indendørs og har minimal mulighed for bevægelse. Du skal derfor som katteejer stimulere deres behov for jagt og leg, så de ikke ender med at blive understimuleret og dvaske. Læs med her og se, hvilke måder du kan stimulerer og aktiverer din kat.

Du kan indrette en forhindringsbane

Vi snakker ikke om en Ninja Warrior-bane eller noget som skal fylde hele din bolig. Men blot en simpel bane lavet på få midler. Det kunne være en bane under loftet med kradsebræt og lejer i flere niveauer. Dette er en smart måde at stimulere din kats balancegang og spring uden at det kommer til at gå udover dine møbler.

Du kan bygge en kattevoliere

Dette er en form for udendørs løbegård indhegnet med en fintmasket trådnet, hvor der er en forhindringsbane indeni den. Med denne mulighed kommer din kat udendørs uden at være i kontakt med vilde dyr, øvrige katte eller de kørende biler.

Aktiverer din kat via deres jagt-bytte instinkt

Selvom din kat er en indekat, betyder det ikke, at dens instinkt eller lyst til at jage forsvinder. Tværtimod. Derfor kunne det være en mulighed at stimulere din kat med små legetøjsmus, kradsedyr, golfbolde, fiskestænger og mange andre former for legetøj til katten.

Få din kat til at løse opgaver for mad og drikke

Dette er en mere ”intelligent” løsning på at aktivere din kat. Der findes utalligvis af forskellige ”intelligente” legetøj til katte, som har til hensigt, at din kat skal løse en opgave, før dens mad eller vand bliver serveret. Hvorvidt, din kat er med på ideen, er forskelligt; nogle bliver motiveret, andre lærer det aldrig. Det kan være så simpelt som en foderbold, hvor kattemaden langsomt triller ud, i takt med katten skubber bolden afsted.

Stimulere din kat med planter

Du kan faktisk stimulere din kat med forskellige planter, som med deres duft vil ændre din kats adfærd. Nogle planter kan tiltrække din kat i sådan en grad, at de vil angribe eller muligvis parre sig med dem. Dette kunne fx være katteurt og stauder. De fleste katte kan desuden også godt lide at bide i noget kattegræs for at holde gang i tænkerne og bidemusklerne.

Stimulere din kat med anden kat

Ligesom vi mennesker bliver stimuleret ved at være sammen med andre mennesker, så vil din kat blive det på samme måde med mødet med en anden kat. En af de bedste måder at stimulere din kat på er faktisk at have flere katte samtidig. Dog skal det siges, at hvis du decideret anskaffer dig en kat nr. 2, går det ikke altid helt problemfri. Derfor anskaf dig to killinger på én gang, hvis dette kunne være en mulighed for dig. De vil nemlig stimulere hinanden igennem slagsmål, leg og omsorg igennem deres opvækst sammen og senere hen også i deres voksenliv.

Hvordan skal du aktivere din kat?

Ingen katte er ens og derfor skal de hellere ikke stimuleres ens. Hvordan, du skal aktivere din kat, kommer faktisk helt an på, hvordan din kat selv bedst kan lide at blive stimuleret. Prøv dig frem og se, hvad der fungerer bedst for din kat. Det kan måske tage noget tid, men vi er sikker på, at du vil finde en måde, som vil underholde din kat bedst.