Kreer en flot julestemning i din bolig

For nogle er juletiden årets højdepunkt, som man ser frem til flere måneder i forvejen, hvor der bliver købt julekræs allerede i oktober, og jule-kæderne bliver sat op i november, og når kalenderen siger december, så bliver der tændt for strømmen, der trækker mange kilowatt igennem i den måned for at lyse husets facade og forhave op med alverdens julelys i forskellige farver.

Det er også forståeligt, at mange mennesker er så betaget af juletiden, for selvom højtiden har rødder i det religiøse, så er det lige så meget i Danmark et spørgsmål om en tid for samling af familien og dem, man holder af, så man kan nyde god sæsonbetonet mad og hyggelige julegaver og andre traditioner sammen.

Man kan faktisk sige, at juletiden er et godt incitament til at komme eventuelle vinterdepressioner til livs, så den kolde og mørke periode i specielt Norden ikke virker så uendelig lang og indelukket, som den ellers kan forekomme.

Hjemmet er samlingspunktet, der danner rammen om denne højtid, så den velforberedte jule-elsker har gjort sig for, at julestemningen indfinder sig allerede ved ankomsten til hjemmet for gæsterne, gennem alle lokalerne og måske endda helt til opvågningen næste dag, hvis gæsterne får lov at overnatte til dagen efter – eller flere i træk.

Mange familier har hver deres måde at pynte op og dekorere julen frem i hjemmet, da julen netop for mange er en rodfæstet oplevelse, der beror på traditioner, man både har oplevet som barn og tilegnet sig indtil nu, men der er dog fælles referencepunkter, der går igen, og som man kan høste inspiration fra, når man gør klar til julen.

Pynten er det altoverskyggende element, du ikke kan undvære, og det er en smags sag, hvor meget pynt man vælger at hænge op, om hver kvadratmeter skal være dækket i alle de beboelige værelser, eller om man nøjes med at sætte det vigtigste og kæreste op.

Juletræet kan blive pyntet med guirlander, julekugler, kræmmerhus og meget mere med stjernen på toppen.

Og nu vi snakker kræmmerhus, så handler den rette julestemning også af, at alle sanser bliver påvirket, så hvis man er skrap i et køkken, så går man da lige i kogebogen og laver nogle retter og søde sager, der emmer af jul, så man også kan dufte julen i huset.

Og for at gøre de yngste (endnu mere) glade, så kan man jo lige sætte et “båndet” afsnit af Disneys Juleshow på TV’et, så de også er underholdt.